- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set1.412
Datenight med den dejlige hustru. Wakefield vinsmagning ved Vin & Vin med 3-retters menu.
Arbejde færdigt – tjek.
Blazer klar – tjek.
Skjorte strøget – tjek.
Babysitter – tjek.
Disney slik – tjek.
Aftensmad til babysitter og unger – Lasagne – tjek, tjek, tjek.
Nok skal der kræses om fruen, men ungerne skal ikke gå ned på mam!
Lasagne er bare et must-have på madplanen i hjemmet eller undervisningsplan til madkundskab. Man kan bare altid spise lasagne! Om det er som en romantisk aftensmad med salat og et godt glas rødvin, hurtig aftensmad på en travl hverdag, en fattigrøvsret for studenrende, en rest på madpakken eller som en børnevenlig ret til at få børnene med i køkkenet. Lasagne dur bare altid.
Og der er så mange mulighed med lasagne. Om du vil købe de billige pap plader, købe den friske pastaplade (som er nede i fornuftige priser) eller om du laver pastaen selv.
Jeg er foretrækker de friske pastaplader, eller helt at lave dem selv (Find opskrift her). Pasta – all´uovo
Jeg bruger egentlig denne kødsovs til flere retter. Spaghetti bolognese og som kødfyldet til en lasagne.
Jeg starter altid på kødsovsen i god tid. Faktisk gerne lige når jeg kommer hjem fra arbejde. Gerne sådan at kødsovsen kan stå i et par timer og småboble i gryden. Det giver en masse saft og kraft i kødsovsen. Det kan lyde som meget arbejde, men det er det ikke, da kødsovsen bare passer sig selv resten af eftermiddagen, mens man hygger med familien. Hvis jeg har en flaske vin åben, er det altid god med 2-3 deciliter vino i kødsovsen.
Lasagne
Christian SvaneIngredienser
En god bolognese
- 500 g oksefars
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse tomatkoncentrat
- 1-2 røde peberfrugt(-er)
- 2 løg
- 1-2 fed hvidløg
- 1 spsk oregano
- 1 spsk timian
- 1 spsk basilikum
- 2 spsk balsamico
- 1 dåse vand (brug dåsen fra de hakkede tomater. Så får du også det sidste tomat med fra dåsen)
- 1 styk oksebouillonterning
- 1/2 tsk salt og peber
- Ca. 150 g revet mozzarella
- 1 pakke friske lasagneplader
Bechamelsauce
- 2 spsk hvedemel
- 2 spsk smør
- 3 dl mælk
- 1/2 tsk stødt muskatnød
- 50 g revet mozzarellaost (skal tekniske set ikke i en bechamel – men det er godt)
Sådan gør du
En god bolognese
- Hak løgene, hvidløg og peberfrugt i fine tern.
- Varm en gryde op til høj varme og tilsæt lidt olivenolie.
- Svits løg, hvidløg og peberfrugt i gryden i 2-3 minutter.
- Tilsæt oksekødet og brun det af. Tilsæt timian, basilikum, oregano, salt, peber og balsamico.
- Tilsæt tomatkoncentrat, hakkede tomater og en dåse vand vha. dåsen, som de hakkede tomater var i.
- I med bouillonterningen.
- Bring kødsaucen i kog.
- Skru ned på lav varme og lad kødsaucen stå og boble i så lang tid som mulig. Du kan også lave din bechamelsauce i mellemtiden og dernæst bygge din lasagne, hvis det skal gå hurtigt.
- Tænd din ovn på 200º over- og undervarme, inden du hopper ombord i bechamelsaucen.
Bechamelsauce
- Smørret smeltes i en gryde og melet tilsættes herefter. Rør rundt med et piskeris indtil det samler sig.
- Mælken hældes stille og roligt i gryden, mens du røre heri. Ved at gøre det stille og roligt, kan du selv styr jævningen og tykkelsen på din bechamelsauce.
- Bring gryden i kog under konstant omrøring.
- Tilsæt muskatnød.
- Skru ned for varmen og tilsæt osten under omrøring.
Samling af lasagnen
- Find dit bedste ildfaste fad frem og hæld lidt kødsovs i bunden.
- Hæld lidt bechamel over kødsovsen.
- Fordel et lag lasagneplader oven på kødsovsen, sådan at de dækker det hele.
- Gentag og fortsæt denne rækkefølge til der ikke er mere. Der skulle gerne være 3 lag.
- Oven på det sidste lag pasta, smøres en kødsovs på og så drysses der rigelig med mozzarella, inden du smider det hele i ovnen.
- Kom lasagnen i ovnen og bag denne i ca. 15 minutter.
Velbekomme.